Notice: Undefined index: a in /data/web/virtuals/124321/virtual/www/domains/labdo.cz/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2 Notice: Undefined index: a in /data/web/virtuals/124321/virtual/www/domains/labdo.cz/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2

Vyrobit pravé italské těstoviny doma není jen o přípravě jídla, je to umění. Kvalitní italské těstoviny jsou základem mnoha tradičních italských jídel a správná technika a ingredience mohou udělat zázraky. Zde je návod, jak vyrobit domácí italské těstoviny jako pravý profesionál:

Ingredience:

  • 2 šálky italské mouky typu „00“ (nebo vysoký obsah lepku)
  • 2 velké vejce
  • Špetka soli

Tip: Italská kuchyně Praha Focacce je nepřekonatelná! Nechte své chuťové buňky rozmazlovat lahodnými Focaccemi v Praze. A pokud máte rádi Itálii, nezapomeňte využít rozvoz těstoviny pizza Letňany, který vám přinese chuť Itálie přímo k vašim dveřím. Buon appetito!

Postup:

  • Míchání mouky a soli: Na čisté pracovní ploše vytvořte hromádku mouky a vytvořte v ni střed. Do středu rozklepněte vejce a přidejte špetku soli.
  • Ruční smíchání: Pomalu začněte smíchávat vejce s moukou pomocí vidličky nebo prsty. Postupně přidávejte mouku ze stran a smíchejte, dokud se těsto začne formovat.
  •  
  • Ruční hnětení: Jakmile se těsto začne tvořit, začněte ho hnětat rukama. Hnětejte těsto asi 10-15 minut, dokud není hladké a elastické.
  •  
  • Odpočinek těsta: Poté, co jste dokončili hnětení, obalte těsto v potravinářské fólii a nechte ho odpočívat asi 30 minut až hodinu při pokojové teplotě. To umožní mouce absorbovat vejc a těsto získat svou správnou konzistenci.
  •  
  • Rozvalování těsta: Po odpočinku těsto rozdělte na menší části a každou část rozvaďte na tenkou placku pomocí válečku na těsto nebo stroje na těstoviny. Dbejte na to, aby byla placka rovnoměrně tlustá.
  •  
  • Tvarování těstovin: Jakmile máte rozvalené těsto, můžete ho krájet na různé tvary podle vašeho výběru – tagliatelle, spaghetti, fettuccine atd.
  •  
  • Vaření: Vařte těstoviny v hořící osolené vodě asi 2-5 minut, v závislosti na tloušťce a tvaru těstovin, dokud nejsou al dente. Poté je můžete přidat do vaší oblíbené omáčky a podávat.

S tímto jednoduchým návodem a trochou cviku můžete doma vyrobit pravé italské těstoviny, které vám přinesou chuť a autenticitu Itálie přímo do vaší kuchyně.